Најчесто поставувани прашања за печатач за чорапи

Колку е капацитетот на печатачот за чорапи?

Печатач за чорапи за печатење Uni опремен со 2 парчиња оригинална глава за печатење Epson DX5.Капацитет 50 парови/час.

 

Колку е капацитетот на грејачот за чорапи?

Грејач за чорапи уни принт 300 парови/ч.Доволно за поддршка на производството на печатач за чорапи од 6 единици.

Кои материјали за чорапи можеме да ги испечатиме на печатачот за чорапи за печатење Uni?

Чорапи од полиестер, памучни чорапи, чорапи од бамбус, волнени чорапи итн.

 

Каков тип на чорапи можеме да печатиме со печатачот за чорапи за печатење Uni?

За возрасни чорапи.Ние користиме валјак од 82 мм.

За детски чорапи користиме валјак од 72 мм.

Секоја должина на чорапите е подолга од чорапите за глуждот.Бидејќи чорапите треба да се истегнат рамно за процесот на печатење.

 

Што друго ми треба ако сакам да го водам производството на печатење чорапи?

Да се ​​кандидира производство на печатење чорапи.прво.Потврдете кој материјал од чорапите сакате да го печатите.

За чорапи од полиестер, ќе ви треба печатач и грејач.

За памучни чорапи, ќе ви треба печатач, грејач, пареа, машина за перење, одводнување, сушење

Ако сте сопственик на чорапи умирање производство.Веројатно, лесно ви е да направите производство за печатење на памучни чорапи.Бидејќи некои видови опрема како што се пароброд, машина за перење, одводнување, машината за сушење што веќе ја користите во вашиот објект.

 

Која е големината на печатачот и грејачот за чорапи?И потрошувачката на енергија?

Печатач за чорапи: 2870*500*1200MM/180KG.1KW.110~220V/Еднофазен

Грејач за чорапи: 2000*1640*2000MM/400KG.15 KW.240~380V/3 фази

 

Која е гаранцијата на машината за печатење чорапи?

Гаранција на машините 12 месеци.

Резервни делови поврзани со системот за мастило, без гаранција, особено главата за печатење.

Резервните делови се во гаранција како главната плоча/главната плоча, доколку е оштетена, ќе ни треба да ги вратите и да ви испратиме замена.(ако е оштетен пред поставувањето. Експресниот надомест ќе биде на наша цена. Но, ако по поставувањето. е оштетен за време на производството на печатење. Клиентот треба да се грижи и за експресните и за трошоците за поправка)

 

Како можеме да ги поставиме машините?

Ќе имаме упатство за употреба и водич за видеа.

Во периодот на пандемијата.Нашиот инженер не можеше да лета во странство.Така, ние нудиме онлајн водич за да им помогнеме на клиентите да постават машини.

 

Дали е тешко да се инсталираат машините?

Ако претходно сте имале искуство со кој било дигитален печатач.На пример печатач за сублимација.Ќе ви биде многу лесно да ракувате со нашата машина.така што нашиот печатач и грејач за чорапи ќе бидат испорачани во цели парчиња.инсталирајте глави за печатење, пополнете мастило, направете ја основната калибрација тоа е сè, сè додека ги следите нашите видео инструкции што треба да ги направите чекор по чекор.Понатаму, нашиот инженерски тим ќе биде онлајн помош.Кога е потребно, можеме да правиме видео повици за поставување.

Uni Print гарантира дека сите наши клиенти се задоволни од нашата услуга.

 

Што ако машината се расипе и треба да се заменат резервни делови?

Кога нарачувате машини од Uni print.Ќе понудиме листа на резервни делови.Која вклучуваше резервни делови за брзо абење што треба да се купат заедно со машината.Така ќе ви биде лесно да направите брза замена според нашиот водич.

Кога ќе се случи случајот, деловите не се достапни на ваша страна.Ќе испратиме делови во рок од 1~3 дена со најбрзиот експрес.

 

Дали нудите мастила?Или можеме да стигнеме на друго место?

Да, ние нудиме мастила заедно со печатачот.

Ако печатите на полиестерски чорапи, користете мастило за сублимација.

Ако печатите на памучни/бамбусови чорапи, користете реактивно мастило.

Ние би ви препорачале да купите мастила од нас.Бидејќи мастилата од различни марки може да имаат различни резултати за печатење во боја.Нашиот инженерски тим го разработи совршениот профил на боја за нашите мастила.Кој е најсоодветен за печатење чорапи.

 

Колкава е потрошувачката на мастило за печатење 1 пар чорапи?

Според искуството на нашите клиенти.Отпечаток со мастило од 1 литар, околу 800 пара чорапи.(1 кг со смеса CMYK, затоа што печатите шарен дизајн)

 

Колку бои можеме да испечатиме?

Со мастилата CMYK 4color, можете да печатите кој било дизајн во боја.Дигиталното печатење се печати по барање и софтверот ќе се справи со вашите дизајни за да постигне поголема верност на боите и отпечатоци со висока прецизност.

 

Колку долго трае мастилото?

Во добро затворена состојба 1 година.

Во отворена состојба, предлагајте употреба во рок од 3-4 месеци.

Ве молиме чувајте ги пакувањата со мастила во услови на температура од 5~25℃ без изложување на сонце.

 

 

Дали нудите компјутер заедно со печатач?

За жал, не нудиме компјутери.Но, ние ќе ве советуваме подолу за конфигурацијата што може да се примени на нашиот печатач за чорапи.

Microsoft Windows98/Me /2000 /XP/Win7/win10.

Што вклучува овој печатач?

Печатачот ги вклучува сите резервни делови за поставување, како глави за печатење, амортизери, кабли, резервоари за мастило, цевки.итн.

Вклучена е кутија со алатки што се користи за поставување на машината.

Вклучен софтвер.

Вклучен е 3 парчиња ролери за печатење.

Вклучен е 2 комплети Ласер за порамнување.

Резервните делови како амортизери и капачиња ќе испратиме неколку парчиња бесплатно.

Дали работниот софтвер е англиска верзија?

Да, англискиот е достапен.

Колку долго е производството на машината?

Во основа 30 дена.(Печатач за чорапи вообичаено 20 дена; Грејач за чорапи 30 дена затоа што е прилагоден напон)

Ако повеќе единици како печатачите се над 10 единици.Ве молиме разговарајте за ова со продавачот.